 |
|
|
|
17.6.2013 |
|
V teple a bez komárů |
|
Není nic lepšího než letní posezení na zahrádce usklenice vína nebo piva. Nenechte se obtěžovat večerním chladem a létajícím hmyzem.
více>>>>
|
|
31.5.2013 |
|
Sauna v Kuchyni! |
|
Horko, vlhko a téměř se nedá dýchat. V kuchyni stav velmi častý. Můžeme tomu však jednoduše zabránit. Bez páry bychom neuvařili. Můžeme však vařit tak, abychom se v kuchyni neudusili.
více>>>> |
|
3.5.2013 |
|
Kalibrace a cejchování zblízka |
|
Jsou dvě rozdílné věci. Obojí však potřebujete, aby jste nedostali pokutu při kontrole České obchodní inspekce. Nejdůležitější obsah pro naší práci v gastronomii je zřejmě v zákonu 263/2000 Sb. Vychází ze zákona 505/1990 Sb., který doplňuje a upravuje celá řada dalších upravených zákonů a vyhlášek - viz přehled.
více>>>> |
|
18.4.2013 |
|
|
|
Nerezová ocel je obecný název pro všechny druhy oceli, které nepodléhají korozi, jsou odolné oxidaci. Je zde také pasivní vrstva na povrchu, která se neustále obnovuje a zabraňuje korozi. Tato ocel je odolná oxidaci díky vlastnostem, které jsou dány příměsí chromu, niklu a molybdenu.
více>>>> |
|
5.4.2013 |
|
|
|
Základní provozní režimy zpracování pokrmů v
konvektomatu jsou: vaření v páře, pečení s párou (kombinace páry a horkého vzduchu) – suché teplo (konvenční vaření).
Provozní režim vaření v páře je možné nastavit v rozmezí od +30 °C do +130 °C (některé starší konvektomaty neumožňují regulaci teploty v provozním režimu vaření).
více>>>>
|
|
21.3.2013 |
|
|
|
Také už Vás nebaví zdlouhavé otevírání konzerv tupými otvíráky, u kterých se stejně jen trápíte a nakonec máte konzervu stále zavřenou a nervy v kýbli?
více>>>> |
|
22.2.2013 |
|
|
|
Správné stolování nezahrnuje pouze zdravou a chutnou stravu, ale především materiálně a esteticky kvalitní nádobí, nábytek i textilie. V případě dětského stolování je třeba zohlednit parametry bezpečnosti a zdravotní nezávadnosti.
více>>>> |
|
|
|
|